Psalm 21 visas på Fantastisk Filmfestival

psalm21Imorgon invigs den 15:e upplagan av Fantastisk Filmfestival i Lund och en av filmerna som har världspremiär är den svenska rysaren Psalm 21. Jag har hört talas om filmen tidigare och sett en lovande trailer men blev extra intresserad efter att ha läst en intervju i dagens GP med Fredrik Hiller (manus/regi) där han bland annat säger ”Det är en radikal film som tar tydlig ställning i frågan om organiserad religion. Jag tror att många kommer att bli provocerade

Det låter onekligen intressant.

Handlingen i korthet (saxat från Fantastisk Filmfestivals webb)
Psalm 21 handlar om den unge och lysande Stockholmsprästen Henrik Horneus som plågas av mardrömmar om sin döda mamma. En dag får han bud från norrländska byn Borgvattnet att hans far, präst även han, under mystiska omständigheter har drunknat och han reser dit. Väl där upptäcker han att det finns krafter som inte är från denna värld och som ruvar på hämnd.

Läs mer:
Fantastisk Filmfestival
www.psalm21.se

TRAILER

Share