Paranormal Activity

Paranormal activityEfter att ha läst ett par recensioner av Paranormal Activity så hade jag fått en bild av en film som inte skulle skrämma mig det minsta, på filmstar.se nämndes bland annat ”hoppa-till-effekter” och ”smälla i dörrar och öka volymen på ljudet”, precis sånt som bara irriterar mig i skräckfilm.

Så jag såg filmen med oerhört låga förväntningar på rysningar och psykologisk skräck, kanske gjorde detta att jag blev rejält ”psykad” av filmen… Jag hade en obehagskänsla genom nästan hela filmen och det är ett bra betyg för en rysare.


Week in Rewind ger ett gott betyg till filmen och beskriver ungefär hur jag upplevde den.
The key to what terrifies us usually comes down to what can’t be defined by the physical. Left to our imaginations, we tend to make what isn’t there absolutely there, which is what this movie is about. It’s about the terrible little corners our imaginations creep into if given the chance, if only so they can fester and bloom.

Den version jag såg är den med orginalslutet, den som visas på bio har tydligen fått ett mer hollywoodaktigt slut.

Share