Zombies! An Illustrated History of the Undead

Jag har tidigare nämnt Jovanka Vuckovic här på bloggen, hon jobbar för närvarande med sin första kortfilm, The Captured Bird. Om man vill kan man donera pengar och få en sorts delaktighet i filmen, ju mer stålar du donerar desto mer får du tillbaka. Den som har mycket stålar och donerar 5000 dollar eller mer får själv bestämma vad han vill ha av dem i utbyte. Typ att man kanske vill ingå i filmen eller stå med som ”exekutiv producent”.
Nu är hon även aktuell med boken Zombies! An Illustrated History of the Undead som ska finnas i handeln från 15 februari (UK), och av det lilla man kan se från boken nedan verkar den helt klart intressant.
ZOMBIES! An Illustrated History of the Undead is the first book to take a long, putrefying look at the entire zombie phenomenon. From origins in Haitian voodoo zombie lore and the literature of Mary Shelley and Edgar Allan Poe, the undead began to slowly seep through the pulp magazines and silent cinema of the early twentieth century, and on to classic 1970s and eighties undead flicks like Lucio Fulci’s Zombie and George A. Romero’s legendary Dawn of the Dead. Written by famed horror expert Jovanka Vuckovic, and featuring an exclusive foreword from Romero himself, ZOMBIES! brings you all this and more, coming right up to date with movies like Zombieland and [Rec], the new wave of zombie novels, The Walking Dead comic book and TV show, and even zombie walks. Despite numerous attemps to assign the rotting corpses permanently to their graves, there is no end in sight to our thirst for the horror and drama that the undead provide. ZOMBIES! is a fascinating and visually arresting roam through a still-vital sub-genre.

Zombies! An Illustrated History of the Undead på Facebook

Share