Metaltown 2011

Nu har jag hunnit smälta årets Metaltown och mitt betyg är nog snäppet högre än alla de som stod och köade i timmar på fredagen för att komma hem, men eftersom jag valde att skippa SOAD så var det ju bara att kliva på en väntande tom buss. Med facit i hand så skulle jag stannat åtminstone ett par minuter till och då sluppit idioten som attckerade mig på spårvagnen hem.
Scenario: Jag står med musiklurar och huvan på min munkjacka uppe och helt plötsligt står en idiot och skriker och domderar framför mig, hatet brinner i hans ögon och man ser att han vill slåss. Vad hatet beror på? Tydligen min klädsel (cowboyboots, skinnpaj och patchad jeansväst), idioten babblar osammanhängande om hur fan jag är klädd och sådana typer som jag ska fixas bla bla bajs. Jag frågar honom om han tycker att alla ska vara klädda som honom (typ finklädd svennebanan), JA! utbrister han. Phu! Hur i helvete är man funtad om man tar till nävarna för att man stör sig på någons klädstil?
Nåväl, det var bara en liten parentes i en annars grym första kväll på Metaltown. Band jag såg var F.K.Ü. (Bra som fan), Graveyard (Grymt bra), Anvil (Kul att ha sett dem) och At the Gates (Stabilt ös).
Det fina vädret som tittade fram under fredagskvällen var helt borta när det var dags för dag 2. Det bekom dock inte mig som befann mig vid Close-up tältet hela kvällen, som för övrigt även hade en bar helt befriad från några längre köer. Denna kväll radades favoriterna upp på tältscenen, jag kollade Deicide (Brutalt, över mina förväntningar), WATAIN (Magiskt, höjdaren på hela festivalen), Torture Division (Bra som satan) och Bullet (Skön avslutning).
Metaltown har fått mycket skit efter flytten från frihamnen (även jag var väldigt skeptisk) men jag tror nog att det kan bli riktigt bra därute efter en del justeringar och med bättre väder.
  Fredag
  Dålig start. Det tog mig två och en halv timmes köande för att få byta biljett mot armband.
  Drog hem för att torka upp och knäcka ett par bira.
  Lite Japanskt att skölja ner ölen med.
  Anländer till Metaltown i tid för att se F.K.Ü.
  F.K.Ü
  ANVIL
  AT THE GATES
  Lördag
  DEICIDE. Glen byter blad i notstället.
  Skräpbild på TORTURE DIVISION, en kort men brutal spelning.
Share