House of Metal 2012

 
Jaha, då var debuten på House of metal avklarad och det blev en riktigt bra helg. Värmde upp med en jobbfest på torsdagen för att sen flyga upp till Umeå morgonen dagen efter. Efter ett stopp på Arlanda i 4 timmar där baren blev min vänteplats var man rejält i form då fötterna landade på norrländsk mark. Det blev förfriskningar med rumsgrannar på vandrarhemmet sen bar det av till festivalen, träffade en massa trevligt folk och kollade lite band men hängde mest i baren. Det var lördagens band jag kommit upp för att se.
 
Vaknade med tuppen på lördagen och halkade ut i det fina vårvädret för att hitta lite frukost. Jag har släkt i Umeå och har varit där massor av gånger men hade helt glömt att det var en så pass trevlig stad, efter att fått lite i magen drog jag runt på gatorna efter en butik som sålde kalla folköl att ta tillbaka till boet, vilket var lättare sagt än gjort. När guldet väl var funnet blev det häng på vandrarhemmet ett par timmar innan det blev dags för lite pubmat och sen festival.
Dagens plan var att se Entombed, In Solitude, Krux, Immortal och Hail of Bullets. Jag missade tyvärr In Solitude då jag inte kunde slita mig från Immortals mäktiga gig men det var det värt, hörde dock att In Solitude hade varit svinbra. Entombed har jag sett massor av gånger och de var stabila som vanligt, två band jag inte hade sett förrut var Krux och Hail of Bullets. Båda gjorde jäkligt bra ifrån sig, två band med sångare som kändes helt rätt i sin roll. Överlag en mycket bra festival med bra och högt ljud på de ställen jag befann mig, House of Metal kommer jag återvända till.  
Entombed
 
 
Krux
 
Immortal
 
 
 
Jag lyssnar på:
[lastfm username=AMatilainen tracks=1 albumart=1 userinfo=0]
Share