WATAIN – The Wild Hunt

Igår anlände (något försenad) den platta jag sett fram emot mest under detta år. The Wild Hunt! Då jag inte kunnat hålla mig utan lyssnat på både youtube och Spotify innan så var ju den absoluta spänningen av att lägga på en olyssnad vinyl borta, men plattan är riktigt grym så den kommer snurra frekvent. Och nu efter en veckas lyssning måste jag säga att The Wild Hunt hamnar snäppet ovan Lawless Darkness för egen del. Det mesta förhandssnacket har väl annars handlat om låten They Rode On och visst det är ren sång men det är ju inte Home Sweet Home vi snackar om. Nej, det är stämningsfullt, melankoliskt, bombastiskt och ändå väldigt mycket Watain. Plattan klockar in på över 60 minuter och låtarna är långa men intresset hålls uppe då de skiljer sig åt en hel del. Jag hoppas någon låt kommer framföras i Uppsala på lördag, ett gig jag ser fram emot riktigt mycket och har oerhörda förväntningar på då det lovats extra allt. Ses i dimman.
www.templeofwatain.com
Jag lyssnar på:
[lastfm username=AMatilainen tracks=1 albumart=1 userinfo=0]
Share