Year of the Goat – The Unspeakable

Länge sedan jag skrev något här och vad passar inte bättre än ett par rader om den nya plattan från Year of the Goat. Satan! Jag har verkligen gillat allt som de här bandet har släppt så förväntningar och farhågor var satta i topp. De släppte ju miniplattan The Key And The Gate förra året som var bra men jag var inte lyrisk. Så mina förväntningar hade gått ner en bit men så mycket trevligare när man nu får en platta fylld med harmonier, moll, riff och refränger som överträffar allt jag hade hoppats på.

Jag skrev på ett annat socialt forum om att det är så grymt när en platta dyker upp i just det där rätta tillfället, som idag när dagen varit skit och hjärnan känns sne att jag då får höra denna platta och alla bitar/låtar faller på plats. Hell satan det här är riktigt jäkla bra! YOTG lirar ju en ganska lugn typ av metal eller hård rock men de har den där melankoliska ådran i varje låt som jag bara älskar och när vi nästan närmar oss slutet på plattan och de i låten Sermon snyggt slänger in lite toner som får mig att tänka på Mash blir jag knäsvag och nästan tårögd. Älskar sånt. Händer alltför få gånger då jag lyssnar på plattor. Grymt!

Betyg då. Jag delar ut 8 sarcophagic av 10 men det känns fan som att det här kan växa än mer.

Year Of the Goat-The Unspeakable

Share