Hårdrocksnatten 1984

En av de allra största TV-händelserna under min barndom inträffade den 2 mars 1984. Den kvällen visade nämligen SVT ett sammandrag på tre timmar från en västtysk hårdrocksfestival i Westfalenhalle, Dortmund. Rock Pop Festival! Ojoj, Jag och min storebror hade väntat länge på detta då chansen att få se hårdrock på tv var väldigt liten på den tiden. Det var knappt att en hade sett rörliga bilder på sina idoler innan detta så vi var nog rejält laddade. Då detta visades sent så låg vi nedbäddade i brorsans säng med godis och TVn framför hade högtalarna från brorsans stereo som en marshall-stack runtom för att få bästa ljud (radion samkörde).
 
Konserterna som visades i svensk TV var en eftersändning då själva festivalen hade ägt rum den 18 och 19 december 1983 men det var förmodligen inget vi hade koll på för i mitt minne var det som att vi såg det live. Alla de största hårdrocksbanden som vi älskade då (och vissa även nu) lirade och det var en imponerande lineup eller vad sägs om Iron Maiden (headline), Scorpions, Ozzy Osbourne, Def Leppard, Quiet Riot, Judas Priest, Krokus och MSG. Det finns en massa klipp att gotta sig i på youtube så jag slänger bara med Maidens gig här nedan.
 
Dortmund Festival 1983
 

 
Share