I want to believe

Te och Arkiv X är min kur mot influensa.

Det var ett bra tag sedan jag skaffade boxen med alla Arkiv X säsonger men det har inte blivit av att börja kolla igenom den. När nu Arkiv X gjorde comeback med en minisäsong på 6 avsnitt vaknade mitt sug igen och passande nog blev jag sjuk förra helgen, var hemma från kneget ett par dagar och lyckades då se igenom hela säsong 1. Det är första gången jag ser om serien sen den visades i svensk tv vilket jag gissar borde varit 1994? och jag tycker att de flesta avsnitten fortfarande håller hög klass. Det puttrar på med fristående avsnitt och konspirationen har inte tagit över handlingen. Vilket jag gillar.

Den stora konspirationen är såklart en viktig del av Arkiv X men jag tycker serien är som bäst när Mulder och Scully jagar monster i någon håla, hamnar hos någon sekt eller blir fast tillsammans med en parasit på en forskningsstation i Alaska. Humorn har alltid varit en del i Arkiv X och genom hela säsongen ligger den på en bra nivå utan att ta över. Nedan är mina betyg (blå stjärnor) från IMDB för varje episod av säsong 1.

Mina betyg på IMDB

Share