Nidhöggr släpper debutplatta

Nidhöggr

Nidhöggr är i nordisk mytologi en drake som lever under världsträdet Yggdrasil och där gnager på dess rötter. Att gnaga på livsträdet är onekligen en symbol för ondskan och att då bandet tagit sitt namn efter denna drake känns helt naturligt då texter och tema mestadels handlar om nordisk mytologi.

Jag har tidigare hört deras demo Turn to Ash som finns att lyssna på Spotify och gillat den. På fullängdsdebuten Ragnarök får man mer av allt det som var bra på den fast bättre producerat. Tre av låtarna från demon återkommer även här i bättre versioner. Musikaliskt är det black metal med en hel del harmoniska inslag och toppat med råtuff sång av Nox (även i Craft och Omnizide). Bästa låt så här efter 5 genomlyssningar är den malande The Wolves men här finns inte mycket att klaga på.
Betyget blir 8 hammarslag mot huvudet av 10

Nidhöggr - Ragnarök

Nidhöggr består av ett rutinerat gäng som lirat/lirar i band som Styggelse, Pagan Rites, Craft, Omnizide, El Camino, In Pain, Karnivore och Goat Skull.

Hveðrungr – gitarr
Nox – sång
Va´nagandr – trummor
Hrungnir – bas

Skivan kommer släppas på CD och vinyl av mexikanska bolaget Craneo Negro Records. Den kommer sen också finnas tillgänglig från Lake of Fire Productions.

Nidhöggr på Facebook
Nidhöggr på Bandcamp
Lake of Fire Productions på Facebook

Share