Bästa öppningsspåret på en platta

The best album opening tracks

Imorse när jag satt på spårvagnen på väg till kneget och Angel of Death drog igång i lurarna började jag fundera på det här med öppningsspår på plattor. När jag började köpa egen musik på 80-talet var just öppningsspåret extra viktigt, det kunde helt klart avgöra om plattan skulle köpas när man stod där i skivbutiken och lyssnade igenom ett par låtar. Just Angel of Death utser jag för dagen till det bästa öppningsspåret någonsin. Den låten kickar verkligen igång en av de mest kompromisslösa thrashplattorna genom tiderna på allra bästa sätt. Att välja en enda låt är ju egentligen omöjligt så jag skapade en spellista och la till de bästa öppningsspår jag kunde komma på för tillfället. Kom gärna med tips på låtar jag missat.

Share