Recension – Stranger Things

Stranger Things

När jag hörde talas om Stranger Things blev jag direkt taggad och efter att ha sett trailern beslöt jag mig för att skaffa Netflix. Nu har jag kollat in alla 8 avsnitten och jag är mer än nöjd. De har verkligen lyckats fånga den där känslan av 80-tal utan att det blir överdrivet eller konstlat. Jag som var i samma ålder som småkillarna i serien på 80-talet kan verkligen känna igen mig i att sitta och spela rollspel eller vara ute och cykla med sin BMX och fantisera ihop äventyr. Även om den skräck dessa ungar får möta endast fanns i min fantasi. Serien är en perfekt mix av grymma filmer som Stand by Me, E.T. och även lite The Thing och det ligger en känsla av Stephen King över allt. Filmmusiken bör också nämnas som fångar den där tidskänslan perfekt. Jag har helt enkelt ingenting att klaga på och börjar redan planera att se om den. Fullpott!

Share