To Live Is to Die

När jag skriver detta så är det på dagen 30 år sedan Cliff Burton dog vilket såklart var en oerhörd förlust för bandet och världen. Den tragiska händelsen kommer detta inte handla om utan för en gång skull något positivt om det band som jag aldrig slutat älska även om deras skivsläpp de senaste 20 åren har varit väldigt svajiga. Det har nu släppts två låtar från den kommande Metallica-plattan Hardwired…to Self-Destruct och jag gillar verkligen vad jag hör. Jag har knappt vågat hoppas att de skulle kunna få ur sig en till helgjuten platta innan de går i graven men nu är jag peppad. De två låtarna är nog de bästa jag hört med dem sedan det svarta albumet och James röst låter riktigt skarp. Plattan som är deras tionde studioalbum kommer bestå av 12 låtar och om de kommer hålla uppe den ösiga stilen rakt igenom kan man bara sia om men det är en förhoppning jag har och att låtarna inte är alltför långa. Fredagen den 18 november får vi svaret och jag hoppas min förbokade vinyl kommer levereras den dagen. Yeah!

Låtlista
Skiva 1
1. Hardwired
2. Atlas, Rise!
3. Now That We’re Dead
4. Moth into Flame
5. Am I Savage?
6. Halo on Fire

Skiva 2
1. Confusion
2. Dream No More
3. ManUNkind
4. Here Comes Revenge
5. Murder One
6. Spit Out the Bone

Share