Harakiri for the Sky, ROME och Draconian på musiken Hus

Fredagen den 26 januari var en riktig höjdarkväll på Musikens Hus i Göteborg. Tre band med ganska skiftande stil men som tillsammans blev en riktigt bra helhet. Först ut var Harakiri for the Sky från Österrike. Deras förra platta har spelats en hel del hos mig sen den släpptes och efter att ha sett dem på Eindhoven Metal Meeting så visste jag att det skulle bli bra och det blev det. Nu ser jag ännu mer fram emot nya plattan Arson som släpps den 16 februari. Orkester två för kvällen var ROME från Luxemburg. Jag har hört mycket positivt om ROME eller Jérôme Reuter som är mannen bakom det hela sen tidigare men aldrig lyssnat in mig riktigt. De låtar jag hörde lät bra och Jérôme var riktigt trevlig då jag stötte på honom efter giget och vi tjötade över ett par cigg. Kvällen avslutades med Draconian och det var riktigt bra. Jag har knappt lyssnat på dem sen de släppte plattan Arcane Rain Fell 2005, den enda jag har i samlingen från dem. De har i alla fall fortsatt att köra sin grej med en mix av doom och döds, vän kvinnosång och growl. Superproffsigt gäng och riktigt bra sång av Heike Langhans. Hoppas se dem på en scen i Göteborg igen framöver. Som sagt en riktigt bra kväll och jag gillar Musiken Hus som spelställe. Bra storlek för dessa mindre spelningar och extra trevligt att bo i huset bredvid.

Harakiri for the Sky

Harakiri for the Sky på facebook
ROME på facebook
Draconian på facebook

Share